info@allinclusivetravel.ro
031 429 0226 Contact

Agentia de turism All Inclusive Travel are cele mai ieftine oferte turistice, sejururi si circuite!

Autostrada Soarelui se inchide 3 luni pentru reparaţii

Ne întrebam adesea ce face statul român pentru dezvoltarea turismului în România. Ne-am bucurat să aflam că Litoralul românesc are în plus 33 de hectare de plajă „ca la Miami”, dupa cum a spus ministrul Mediului, Cristina Pașca Palmer.

 

Pacat ca acum vin cu ideea sa inchida autostrada pentru 3 luni chiar la inceputul sezonului 2016. Nu are rost să mai spunem că sezonul pe litoralul nostru cam atât dureaza, 3 luni.

 

Mai pe larg Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) va începe lunile următoare lucrări de reparație integrală ale sectorului de autostradă Drajna-Lehliu, pe o lungime de aproximativ 40 de kilometri. Aceste lucrări vor necesita închiderea integrală a sectorului menționat.

 

Informațiile au fost furnizate de către oficiali ai CNADNR care au solicitat anonimatul. Potrivit acestora compania a dorit efectuarea lucrărilor alternativ, pe câte un fir de circulație, însă nu a primit acceptul Poliției Rutiere care a manifestat temeri privind securitatea traficului. Ca urmare, timp de trei luni cel mult, estimează oficialii CNADNR, traficul va fi închis integral pe sectorul menționat, iar șoferii se vor deplasa pe DN 3A (Lehliu Gară – Drajna Nouă). Lucrările sunt incluse într-un plan de acțiune al CNADNR ce a fost aprobat de conducerea companiei.

 

Pe 30 de kilometri vor fi efectuate lucrări de ranforsare (frezare strat vechi, executare strat binder și reprofilare), iar pe 10 kilometri se va freza stratul vechi și va fi așternut un nou strat de covor asfaltic, au explicat ingineri ai companiei.

 

Dorința oficialilor CNADNR este de a termina lucrările până la începerea sezonului turistic. Nu se știe însă dacă acest lucru va fi posibil căci de abia se lucrează la documentația de licitație, după care urmează desfășurarea propriu-zisă a procedurii de achiziție publică.

 

CNADNR a efectuat recent, la ieșirea din iarnă, un inventar al stării tehnice a autostrăzii și a inventariat 1.600 metri pătrați de gropi pe sectorul ce va intra în reparații.

 

Pentru acest an compania are la dispoziție un miliard de lei alocat pentru lucrări de reparație/întreținere a 1.103 kilometri. Lucrările se vor efectua pe A1, A2, DN5, DN13, DN1, DN17 etc.

 

Anul viitor va fi reparat tronsonul București-Fundulea, urmând să fie frezat integral stratul de beton.

a2

About the Author