info@allinclusivetravel.ro
031 429 0226 Contact

Agentia de turism All Inclusive Travel are cele mai ieftine oferte turistice, sejururi si circuite!

Peninsula Haklidiki este una dintre cele mai populare si accesibile destinatii de vacanta ale romanilor.

Varietatea ofertelor de cazare, precum si distanta relativ scurta din Romania pana in Grecia, fac din Halkidiki atractia principala din nordul Greciei continentale. De la Bucuresti pana la Salonic sunt aproape 700 de km, iar de la Salonic pana la oricare din statiunile din Halkidiki mai sunt inca 70-100km.

 

Peninsula are o suprafata de 3000 kmp, cele trei brate ale sale – Kassandra, Sithonia (sau Loggos) si Muntele Athos (Agio Oros – Muntele Sfant) – intinzandu-se in Marea Egee.

 

Relieful creste in altitudine de la vest la est; astfel, cele mai mici altitudini, campiile fertile, se gasesc pe primul brat – Kassandra. Sithonia – al doilea brat are inaltimi de cca 800 m, in timp ce masivul Athos depaseste 2000 m.

 

Litoralul peninsulei are peste 500 km si cuprinde toate formele de relief: plaje lungi cu nisip, stanci si pini, golfuri pitoresti, masive stancoase impresionante. Halkidiki nu are rauri, motiv pentru care marea care inconjoara peninsula este una dintre cele mai curate din Grecia.

 

Obiective turistice

Pestera de la Petralona
Pestera de la Petralona, impodobita cu stalactite si stalagmite, s-a format pe versantul vestic al muntelui calcaros Katsika (cca 700 m inaltime), la 300 m desupra nivelului marii. Pestera a fost observata de unul din localnicii din satul invecinat si a devenit cunoscuta pe plan international cand un alt localnic a descoperit un craniu. Cercetarile arheologice au dovedit ca acel craniu de Archanthropus (Homo spaiens arhaic) are cam 700.000 de ani, ceea ce il face cel mai batrin european descoperit pana acum.

 

Muntele Athos
Muntele Athos, cunoscut si sub numele de Muntele Sfant, adaposteste comunitatea monahala semi-autonoma, formata in totalitate din barbati. Muntele Athos este centrul regliei ortodoxe – o zona de mister, contemplare si izolare. Manastirile de pe Muntele Athos functioneaza aproape in aceeasi maniera in care o fac de peste 1000 ani.
Cei 1500 de locuitori ai manastirilor pastreaza ora bizantina si calendarul Iulian.
Pe acest taram sacru – pe care se zpune ca ar fi pasit Fecioara Maria – sunt admisi in fiecare an, ca si vizitatori, maxim 120 de ortodocsi greci si 10 straini. Un decret dat pe la mijlocul sec. 11 interzice femeilor sa intre in singurul stat monahal din lume.

 

Olynthos
Anticul Olynthos, cel mai important centrul politic din Halkidiki in perioada clasica, se afla pe doua dealuri: pe dealul din sud se afla un oras fondat in sec. 7 i.Ch, distrus apoi de persi in 479 i.Ch. Pe dealul din nord se afla orasul clasic, construit in sistem Hippodameian, cu strazi largi si inguste care se intersecteaza si formeaza blocuri arhitecturale regulate.

 

Mormantul Macedonian de la Potidea
Potidea a fost construit in 600 i.Ch de colonisti din Corint. A jucat un rol important in razboaiele persane, rebeliunea impotriva Primei Ligi Ateniene din 432-31 i.Ch a fost unul din motivele care au dus la Razboiul Peloponezian. Orasul a fost capturat in repetate randuri de atenieni si spartani si in cele din urma a fost devastat de Filip al 2-lea in anul 356 i.Ch.
In 316-15 i.Ch, Kassandru a intemeiat un nou oras in acelasi loc, numit acum Kassandria si care s-a dezvoltat in perioadele elena si romana.
Sapaturile arheologice au scos la iveala obiecte din perioada arhaica, elena si clasica – ceramica, fragmente de fortificatii, cimitire.

 

Antica Stageira
Locul de nastere al lui Aristotel, marele filosof al anitchitatii si profesorul lui Alexandru cel Mare, a fost intemeiat in 655 i.Ch de colonistii din Andros. Dupa razboaiele persane a intrat in Prima Liga Ateniana, in anul 424 i.Ch s-a rasculat impotriva acesteia si in razboiul peloponezian a devenit aliatul spartanilor impotriva atenienilor. Mai tarziu, orasul a intrat in Liga Halkidica si in 348 i.Ch a fost capturat de regele Filip al 2-lea.
Se spune ca locuitorii din Stageira au transferat ramasitele lui Aristotel in Stageira, le-au ingropat acolosi au facut un festival in cinstea lui, numit „Aristotelia”. Sapaturile recente au scos la iveala fortificatiile din perioada clasica ale orasului, excelent conservate, diferite cladiri publice din Agora, un sanctuar arhaic, case din perioadele clasica si elena, dar si fantanile orasului.

 

Toroni
Toroni se afla in sud-vestul bratului Sithonia. A fost intemeiat in sec. 8-7 i.Ch. In anul 480 a ajutat persii in expeditia lor impotriva lui Xerxes care pornise impotriva Greciei si cativa ani mai tarziu au devenit membri ai aliatilor Atenei. In timpul razboiului peloponezian orasul a fost campul de lupta al atenienilor si spartanilor.

 

OBSERVATII: tarifele pot suferi modificari din cauze independente de agentia noastra;

In fiecare zi apar oferte speciale sau oferte last minute la diferite programe turistice, sejur in Halkidiki sau diferite variante de cazare. Profita acum de cele mai bune oferte de cazare in Halkidiki din turism. Iti punem la dispozitie oferte Halkidiki la hoteluri de 2 sau de 5 stele in functie de bugetul tau. Pentru a beneficia de cea mai buna oferta turistica actualizata, contactati agentia de turism All Inclusive Travel.

 

Alege o oferta de cazare in Halkidiki ca destinatie de vacanta de vara. All Inclusive Travel iti ofera cea mai ieftina vacanta in Halkidiki.