info@allinclusivetravel.ro
031 429 0226 Contact

Agentia de turism All Inclusive Travel are cele mai ieftine oferte turistice, sejururi si circuite!

Învață o limbă străină în timp record!

Învață o limbă străină în timp record!

 

Mergi in vacanță intr-o destinație străină, te muti in altă țară, ai un job nou, iar seful tău este străin? Ai nevoie să înveți o limbă străină în timp record?

 

Foarte puțini adulți se gândesc sa mai învățe a doua, a treia sau a patra limbă străină, motivele fiind numeroase. Lipsa de timp, se gândesc că o învață degeaba (dacă nu călătoresc în țara respectivă sau dacă nu au cu cine să vorbească în acea limbă) ori se cred că nu mai au aceeași memorie ca atunci când erau copii. Află că adulții pot învăța limbi străine la fel de ușor ca cei mici și poate chiar mai repede.

 

Un bărbat din Irlanda a găsit secretul și îl împărtășește cu o lume întreagă! Cum a reușit el să facă asta:

 

  1. Vorbește cu voce tare din prima zi

Chiar dacă este absolut prima oară când încerci să vorbești într-o limbă străină și te temi că vei face numai greșeli, trebuie să exersezi cu voce tare. Este foarte important să îți faci un obicei din asta, spune irlandezul Benny Lewis.

 

  1. Învață frazele comune și practice

Nu degeaba ai în ghidul de conversație cele mai întâlnite fraze în limba străină pe care o înveți. Începe cu ele și încet-încet vei reuși să compui singur propriile fraze complexe. Spre exemplu, poți începe cu cuvintele care sună la fel în română și în limba pe care vrei s-o înveți – dacă au rădăcini comune.

 

  1. Gramatica mai poate aștepta

Nu ai nevoie de gramatica limbii când ești abia la început, ci pe aceea o poți învăța mai târziu, odată ce te obișnuiești cu inflexiunile limbii și deja ai reținut multe cuvinte și fraze.

 

  1. Ascultă radio sau emisiuni televizate în limba respectivă

Pe lângă faptul că te obișnuiești cu limba străină vorbită de un nativ, auzi cum ar trebui să sune cuvintele corect și poți repeta ce spun vorbitorii.

 

  1. Scrie o scurtă descriere a ta

Un alt truc pe care îl promovează Benny Lewis ca să înveți rapid o limbă străină este să scrii o scurtă descriere a ta, pe care s-o corectezi apoi cu ajutorul unui nativ (există numeroase modalități prin care poți ajunge să vorbești cu un nativ, pe Internet, care te va ajuta gratuit).

 

  1. Folosește-te de instrumente gratuite

Pe Internet se găsesc sute de instrumente gratuite pe care le poți folosi ca să înveți limbi străine. De la site-uri specializate și până la aplicații foarte prietenoase pentru smartphone.

 

  1. Exersează. Mult.

Doar cei care vor cu adevărat să învețe o limbă străină în timp record pot face asta, pentru că trebuie să acorde destul de mult timp exercițiului. Învață în fiecare zi ceva nou și acordă-ți cel puțin o oră ca să faci asta.

 

  1. Nu visa numai la rezultatul final

Mulți oameni care abia încep să învețe o limbă străină visează deja momentul în care vor vorbi fluent și fără probleme. Tocmai din această cauză mulți renunță, pentru că văd că drumul până acolo este greu. Cel mai bun lucru pe care îl poți face în acest caz este să îți pui obiective săptămânale și să le atingi. Te vei simți mult mai bine, iar succesul te face să mergi mereu mai departe.

invata o limba noua

About the Author