info@allinclusivetravel.ro
031 429 0226 Contact

Sejur Bulgaria

Sejur Bulgaria Litoral 2024

Bulgaria reprezinta una dintre cele mai indragite destinatii pentru vacantele de vara si de iarna mai ales datorita ofertelor pentru sejur all inclusive de pe litoral ce au un excelent raport calitate – pret. Statiunile preferate de pe litoralul Bulgariei sunt de cele mai multe ori Sunny Beach, Nisipurile de Aur si Albena. Cele doua din urma sunt si cele mai populare destatii datorita apropierii lor de Romania. Pentru 2024 recomandarea noastra este sa nu asteptati ofertele last minute, ci sa profitati de ofertele early booking.

 • Citeste mai multe despre Bulgaria

  Cateva cuvinte despre Bulgaria

  Bulgaria este o tara pitoreasca si autentica ce ofera turistilor sai posibilitati variate de petrecere a sejurului. Bulgaria este o tara cunoscuta pentru ospitalitate, pentru peisajele natural minunate, pentru o istorie bogata si o cultura unica. Este in mod sigur o experienta interesanta sa alegi un sejur in Bulgaria mai ales pentru iubitorii litoralului insorit, cu nisip fin si de calitate dar si pentru cei pasionati de traditii, cultura si istorie.

  Aflata la intersectia drumurilor europene cu cele din orient, a avut un trecut tumultos, care se ilustreaza si in prezent in infatisarea acestei tari. Fiind o punte intre Europa si Asia, Bulgaria imbina intr-un mod placut influentele orientale cu cele occidentale, situandu-se chiar la granita dintre aceste doua lumi fermecatoare, puternice, dar diferite prin conceptie, cultura, spiritualitate, traditii si obiceiuri. Bulgaria este marturia imbinarii acestor doua sfere culturale, a aculturatiei care a avut loc aici. Chiar daca in proportie de 84% populatia bulgara este de religie ortodoxa, simbolul islamului – Moscheea – este foarte des intalnita. De asemenea, unele traditii sunt inspirate din cele orientale.

  Bulgaria este de asemenea o regiune importanta a Europei tocmai pentru ca se poate mandri cu un fond turistic bogat atat din punct de vedere natural cat si din punct de vedere antropic. De la litoralul Marii Negre la impunatoarele piscuri Balcanice, de la Dunare la campiile inverzite, de la satele pescaresti la vestigiile romane, Bulgaria are cu ce incanta chiar si pe cei mai pretentiosi in materie de obiective turistice.

  Persoanele ce aleg un sejur in Bulgaria in 2024 cu siguranta vor gasi aici o adevarata oaza de liniste dar, pe de alta parte, si posibilitatea de a practica un numar mare de activitati precum sporturile nautice, ciclismul pe aleile amenajate pe o distanta de pana la 37.000 de km ce strabat parcuri nationale cu privelisti minunate si rezervatii nationale rare, pana la simpla dar frumoasa vizitare a moscheelor, a satelor rustice, a bisericilor pictate sau participarea la diferitele activitati culturale si folclorice specific Bulgariei.

  Informatii bine de stiut inainte de a alege un sejur in Bulgaria in 2024

  Localizare: Tara este situata in Europa de Sud-Est. Bulgaria se invecineaza cu Grecia, Turcia si Romania.

  Coordonatele naturale principale pot fi considerate Marea Neagra, Dunarea si lantul Balcanic.

  Suprafata Bulgariei este de pana la 110.910 km.

  Cand este cel mai bine sa programezi un sejur in Bulgaria?

  Bulgaria  are o clima temperat continental asemanatoarea cu cea a Romaniei. Iernile sunt aici reci, iar verile calduroase si uscate. Acest lucru este propice pentru desfasurarea mai multor tipuri de turism, cum ar fi cel montan, cel estival, cat si cel cultural.

  Climatul tarii este cel ce face posibila desfasurarea activitatii turistice pe tot parcursul anului, fara a exista impedimente majore din cauza vremii.

  Cu toate acestea, se observa totusi o diferentiere climatica intre nordul cu temperaturi ceva mai scazute si cu precipitatii mai bogate si sudul mai calduros si mai secetos, date de prezenta barierei orografice a Balcanilor.

  Turismul in Bulgaria

  Asadar, Bulgaria reprezinta o regiune diversificata din punct de vedere geografic lucru care ofera multiple posibilitati pentru practicarea turismului, mai ales pe timpul verii.

  Dupa cum probabil stii, cea mai mare dezvoltare din ultima perioada a avut-o turismul litoral. Din ce in ce mai mult personae, mai ales din Europa de Est, aleg un sejur in Bulgaria, de cele mai multe ori in statiuni all inclusive. O componenta importanta a fost si investiatia straina majora in tarmul bulgaresc al Marii Negre ce a facilitate dezvoltarea si crearea a peste 20 de statiuni dintre care unele deja infiintate, fiind doar modernizate ulterior, altele fiind construite de la zero si dezvoltate: Rousalka, Kavarna, Balcik, Albena, Nisipurile de Aur, Riviera, Sunny Days, Sf. Constantin si Elena, Varna, Kamchia, Obzoi, Elenite, Sunny Beach, Nessebar, Ravda, Pomorie, Sozopol, Dunes, Primorsko, Kiten, Izarevo, Antopol, Sinemoretz. Statiunile Burgas si Varna au de asemenea si statut de oras, aici fiind foarte dezvoltata functia de transport (port, aeroport). Insa potentialul turistic nu se limiteaza doar la acest tip, practicabil cu precadere in sezonul estival.

  Alte tipuri de turism in Bulgaria

  Cu toate acestea, in ciuda faptului ca din ce in ce mai multe persoane opteaza (si cu siguranta o vor face si in 2024) pentru un sejur in Bulgaria all inclusive, practicarea turismului in Bulgaria nu se poate rezuma doar la litoral si sejur. In Bulgara s-a dezvoltat treptat de-a lungul anilor si turismul cultural, de sanatate, turismul rural, agroturismul, ecoturismul sau turismul stiintific. Toate acestea reprezinta cateva dintre variantele atractive pentru care ai putea opta in 2024 pentru un sejur in Bulgaria. Te poti alatura deci celor ce viziteaza si iubesc aceasta tara. Mai mult decat atat, in Bulgaria poti admirea imensele culturi de trandafiri ce reprezinta de altfel un simbol national pentru Bulgaria in timp ce calaresti sau faci ciclism prin imprejurarile minunate.

  Bucataria traditionala in Bulgaria

  Mai mult decat atat, daca optezi in 2017 pentru un sejur in Bulgaria, cu siguranta si bucataria bulgareasca reorezinta un motiv in plus sa devii turistul acestei tari. In cea mai mare parte, mancarea traditionala din Bulgaria reprezinta o mostenire lasara de traci si pastrata cu sfintenie pana in zilele noastre. Este recunoscuta in bucataria traditionala din Bulgaria ciorba de burta, mai ales pentru iaurtul preparat dupa o reteta veche de peste 400 de ani, pentru sua de castraveti cu iaurt si, mai ales, pentru preparate specific precum salata shopska sau branza feta pastrata in saramarua – o mancare specifica Bulgariei, unica in lume.