info@allinclusivetravel.ro
031 429 0226 Contact

Sejur Romania

Oferte litoral romanesc 2020

Cauti un sejur pentru litoralul romanesc? All Inclusive Travel ti-a pregatit cele mai bune oferte pentru litoralul Romaniei in 2019! Avem oferte pentru toate statiunile si preturi special!

Daca  doresti sa afli mai multe despre litoralul romanesc, citeste mai jos detalii despre istoricul sau, informatii inedite si detalii despre fiecare statiune in parte. Iti dorim vacanta placuta!

Litoralul tarii romanesti se numara printre regiunile cele mai spectaculoase ale Romaniei, oferind peisaje minunate vizitatorilor sai.

 

Hoteluri All Inclusive in Mamaia 2020

Hotel PHOENICIA ROYAL

Resort PHOENICIA HOLIDAY

Hotel PHOENICIA LUXURY

Hotel MAJESTIC

Hotel DORNA

Hotel VICTORIA RESORT

Hotel MODERN

Hotel AMBASADOR

Hotel SAVOY

Hotel MAREA NEAGRA

 

Hoteluri All Inclusive in Eforie Nord 2020

AQVATONIC BALNEO SPA & HOTEL

STEAUA DE MARE – MEDUZA /DELFINUL

 

Hoteluri All Inclusive in Jupiter – Cap Aurora 2020

Hotel MERA ONIX

Hotel DELTA/ CALIFORNIA

Hotel MAJESTIC

Hotel CAPITOL

Hotel OLIMPIC

 

Hoteluri All Inclusive in Neptun – Olimp 2020

Hotel ATRIUM BY THE BEACH (fostul BLAXY)

Hotel RESORT & SPA 2D

 

Hoteluri All Inclusive in Saturn 2020

Hotel SATURN

Hotel CUPIDON

 

Hoteluri All Inclusive in Venus 2020

Hotel MERA RESORT

Hotel TURQUOISE

Hotel MEZO SPA

Hotel PALACE

 

Hoteluri All Inclusive in Mangalia 2020

Hotel PARADISO

 

 • Citeste mai multe despre litoralul romanesc

  Unde mergem la mare?

  Litoralul românesc la Marea Neagră se întinde de la graniţa cu Ucraina (Nord) până la cea cu Bulgaria (Sud), fiind cea mai exploatată zonă turistică din România. Litoralul românesc la Marea Neagră se întinde pe o lungime de 245 km şi este compus din Delta Dunării şi lacurile litoralului care însumează o lungime totală de 163 km şi de plajele litoralului care se întind pe mai bine de 82 km, oferind numeroase oferte de cazare la vile, pensiuni, hoteluri şi particulari. Principalele oraşe, dar şi principala zonă de interes unde se află majoritatea staţiunilor (Eforie Nord, Costinesti, Mamaia) şi a atracţiilor turistice este judeţul Constanţa. Celălalt judeţ riveran este judeţul Tulcea. Singura regiune istorică riverană este Dobrogea.

   

  Scurt istoric al litoralului romanesc

  Litoralul a fost locuit din cele mai vechi timpuri. Cercetările arheologice au evidențiat existența obiectelor din eneolitic din cultura Gumelnița și dezvoltarea în neolitic a culturii Hamangia (cunoscută în special datorită statuii numită „Gânditorul de la Hamangia”).

  În Evul mediu, sub stăpânirea turcească, litoralul a făcut parte, din punct de vedere bisericesc, fie din mitoropolia Tărnovei, fie, uneori, din cea a Proilavei, cu sediul la Brăila, dar pe măsură ce treceau anii, numărul musulmanilor creștea, ajungând să fie pe alocuri majoritari. În multe locuri, cultura dispare în profitul ciobănitului extensiv, fostele orașe de coastă devin simple sate de pescari.

  Odată cu extinderea teritorială a Imperiului rus, în secolele XVIII-XIX, litoralul devine un câmp de bătălie între Turcia și Rusia. Situația se agravează după anul 1812 când Imperiul rus anexează Basarabia astfel că Dunărea devine frontiera între Rusia și Turcia.

  Deși istoriografia străină a prezentat litoralul drept o zonă colonizată cu români numai după 1878, în fapt, au existat stâne românești de ciobani transhumanți încă din Evul mediu, fără să mai amintim de băștinașii dobrogeni denumiți tradițional Dicieni.

  Între cele două războaie mondiale, România Mare avea un litoral de 412 km între Bugazu (la ieșirea în mare a limanului Nistrului, azi în Ucraina) și Ecrina (azi în Bulgaria, la nord de Varna), cuprinzând atunci coasta Bugeacului și cea a Cadrilaterului.

  În această perioadă interbelică continuă procesul de modernizare a litoralului, îndeosebi a porturilor și a stațiunilor turistice. Este construită calea ferată Constanța-Mangalia.

  Perioada comunistă a însemnat, pentru litoral, patru orientări politice : presiuni asupra țăranilor și pescarilor pentru a colectiviza gospodăriile, uneltele și bărcile, urbanizare intensivă, amenajări costiere și portuare de mare amploare, supraveghere crescută din cauza statutului de “zonă de frontieră” și a prezenței unui mare număr de turiști străini.

  După 2000 și treptat, turismul și, într-o mai mică măsură navigația, s-au mai redresat, dar după 2010 criza economică a micșorat din nou activitatea, periclitând șantierele navale de la Constanța și Mangalia.

  Turismul este azi principala activitate economică a litoralului

   

  Cele mai populare destinatii de pe litoralul romanesc in 2019

  Mamaia este cea mai renumita statiune de pe Litoralul Romanesc. Mamaia este unica prin latimea foarte mare a plajei si lungimea de peste 8 km. Plaja are nisip fin, iar intrarea in apa este foarte lina.

  Eforie Nord, este situata intre Agigea la nord (5 Km) si Eforie Sud la sud (2 km) si la circa 12km de Constanta. Eforie Nord este statiune balneoclimaterica permanenta cunoscuta pentru bazele de tratament balnear si este o statiune de vacanta foarte populara.

  Plaja din Eforie Sud este cea mai ingusta dintre toate statiunile litoralului nostru datorita eroziunii accentuate. Faleza este foarte inalta, accesul pe plaja realizandu-se intotdeauna pe scari.

  Cunoscuta de toata lumea drept statiunea tineretului sau capitala vacanetelor estivale. Pentru cei ce doresc sporturi pe apa, exista Lacul Costinesti intins pe 7 hectare, pe care va puteti plimba cu barca sau hidrobicicleta. Acest lac este unul special, fiind singurul care nu se alimenteaza din subteran.

  Punctul forte al statiunii Neptun il reprezinta Plaja “La Steaguri” care este una cele mai bine amenajate plaje de pe litoral concurand cu succes cu plajele din Statiunea Mamaia.

  Statiunea Venus beneficiaza de o plaja naturala mare cu nisip fin, pentru helioterapie si talazoterapie, unde apar si izvoarele minerale sulfuroase hipotermale, captate sub forma de dusuri. Pentru doritorii de distractii si relaxare statiunea ofera : restaurante, baruri, cluburi si discoteci, un parc de distractii, piscine, magazine, cinematograf, terenuri de sport, parc de distractii etc.

  Saturn este statiunea aflata in imediata vecinatate a orasului Mangalia, la 43 km de Constanta. Saturn mai dispune de doua sate de vacanta, Dunarea si Delta, un camping, restaurante, baruri, numeroase piscine, gradini de vara, terenuri de sport (minigolf, tenis), cinematograf in aer liber, parc de distractii, discoteci, baruri de zi si de noapte, oferind de asemenea posibilitatea de a practica sporturi nautice si echitatie.

  Vama Veche o localitate mica,situata la cativa km sud de 2 Mai a devenit in ultimele sezoane de vara un loc foarte cautat datorita atmosferei de non-conformism.