info@allinclusivetravel.ro
031 429 0226 Contact

Agentia de turism All Inclusive Travel are cele mai ieftine oferte turistice, sejururi si circuite!

PUCIOASA

Este asezata pe cursul mijlociu al vaii Ialomitei, la 20 km de Targoviste, in judetul Dambovita, in zona dealurilor subcarpatice, a caror inaltime depasesc cu putin 600 metri. Orasul, Pucioasa, este situat in zona colinar centrala a judetului Dambovita, la 81 km fata de limita sudica si la 42 km fata de limita nordica.

Se afla la o distanta aproximativ egala fata de de Bucuresti si de Brasov, la aproximativ 100 km de fiecare. Se invecineaza la Nord cu comuna Motaieni, orasul Fieni si comuna Bezdead, satul Magura, la sud se invecineaza cu comuna Branesti, satul Laculete, la est cu comunele Varfuri, Valea Lunga si Glodeni, iar la vest cu Vulcana Bai.

Pucioasa sa format in jurul anului 1760 prin contopirea asezarilor Serbanesti cu Podurile de Jos si Podurile de Sus si cu satul Zarafoaia. Pentru prima data in anul 1791, localitatea figura pe o harta austriaca , iar in 1835 pe una ruseasca. In 1873, academicianul Bernarth Ledwai Alfred, popularizeaza apele tamaduitoare ale Pucioasei, la expozitia de la Viena. Dupa anul 1828 s-a dezvoltat ca statiune balneoclimaterica, luand denumirea de Pucioasa. Aceasta denumire ii revine datorita apelor minerale sulfuroase concentrate, numite popular pucioasa. De la descoperirea acestor ape minerale, interesul pentru folosirea lor a crescut constant, dupa ce despre ele au vorbit o serie de medici, chimisti sau vizitatori romani sau straini.

Turismul balnear este ramura economica de baza.
Orasul avand un statut de statiune balneo-climaterica.

In orasul Pucioasa au fost descoperite izvoare de ape sulfuroase, care au fost exploatate inca din secolul al XIX-lea.

Datorita unor factori de cura unici, ca apele sulfuroase care au cea mai mare concentratie din tara, statiunea si-a dezvoltat profilul in domeniul curei externe in afectiuni reumatismale, inflamatorii, degenerative, abarticulare, sechele postraumatice ale mainilor si picioarelor. Baile din statiunea Pucioasa mai sunt recomandate si impotriva altor boli, cum ar fi:

  •  Afectiuni ale aparatului locomotor de natura reumatismala generativa inflamatorie si abarticulare;
  • Afectiuni ale sistemului nervos periferic;
  • Stari post traumatice;
  • Afectiuni ale aparatului respirator;
  • Afectiuni asociate