info@allinclusivetravel.ro
031 429 0226 Contact

Agentia de turism All Inclusive Travel are cele mai ieftine oferte turistice, sejururi si circuite!

TAROM și Blue Air continua sa zboare si in 2020

TAROM și Blue Air continuă să zboare și în 2020. Cele două companii românești au primit ajutor de la Guvern.

 

Mediafax a anunțat că Guvernul României a aprobat creditul de salvare pentru companiile aeriene TAROM și Blue Air. Acestea au solicitat un ajutor în valoare de 130 de milioane de euro: câte 65 de milioane pentru fiecare. Acest credit va fi folosit de cele doua companii aeriene să treacă de criza COVID-19.

 

În prezent, ambele companii au toate zborurile (interne și internaționale) suspendate. Iar o parte dintre angajați se află în șomaj tehnic.

 

Blue Air are aproximativ 90% dintre angajați în șomaj tehnic încă de la 1 aprilie.

 

TAROM si-a trimis 50% din angajați în șomaj tehnic în urmă cu câteva zile, adică 1000 de persoane din totalul de 2000 de angajați

 

Conform declarațiilor făcute de Adina Vălean, comisarul european pentru transporturi, zborurile vor fi reluate în curând. Însă cu o serie de măsuri pentru distanțarea socială atat in aeronave cât si în aeroporturi.

 

Pentru luna mai, TAROM a activat în sistemul de rezervări zborurile spre Franța și Germania (din 6 mai), Olanda (din 2 mai) Austria și Marea Britanie (din 4 mai), dar și câteva zboruri interne în România (Cluj, Timișoara, Iași începând cu 18 mai 2020)

About the Author